Density (Re)mixed
 Sited directly on top of a metro station, the proposed project is integrated into the local infrastructure and serves as a node of public activities. Each apartment in the building consists of a live unit and a work unit that can easily be reconfigured with sliding elements depending on the specific use. An inventive circulation strategy facilitates the highly mixed use of programs: courtyards serve as the gateway to individual live units and linear corridors provide efficient access to work units. This coexistence of two systems enable a constant flux of movements throughout the entire building without undesirable crossovers. Because of the transformable spaces shared by each live and work unit, the proposed project is imagined to have a density 40 times the average in Shenzhen.
120515_building axon.jpg
120602_apt1.jpg
120602_apt2.jpg
IMG_2175 copy.jpg
prev / next